Selin Ympäri Toe Harmaa Voguezone009 Pumput Pull kengät vankkaan Naisten Alhaisen Himmeä Suljetun IqwIxAYtZp Selin Ympäri Toe Harmaa Voguezone009 Pumput Pull kengät vankkaan Naisten Alhaisen Himmeä Suljetun IqwIxAYtZp Selin Ympäri Toe Harmaa Voguezone009 Pumput Pull kengät vankkaan Naisten Alhaisen Himmeä Suljetun IqwIxAYtZp Selin Ympäri Toe Harmaa Voguezone009 Pumput Pull kengät vankkaan Naisten Alhaisen Himmeä Suljetun IqwIxAYtZp Selin Ympäri Toe Harmaa Voguezone009 Pumput Pull kengät vankkaan Naisten Alhaisen Himmeä Suljetun IqwIxAYtZp Selin Ympäri Toe Harmaa Voguezone009 Pumput Pull kengät vankkaan Naisten Alhaisen Himmeä Suljetun IqwIxAYtZp
5128 Asics ii sininen ​​naisten Sininen Gt Kouluttajat waw7q6P

Jos potilas saa kertoa, että hän pelkää pyörtymistä, pelko tuskin toteutuu. Kuva iStock.

Selin Ympäri Toe Harmaa Voguezone009 Pumput Pull kengät vankkaan Naisten Alhaisen Himmeä Suljetun IqwIxAYtZp

Naisten Suljetun Harmaa Toe Alhaisen Ympäri Pumput Voguezone009 vankkaan kengät Himmeä Selin Pull

Hoitajan rauhoittava käytös ehkäisee pyörtymistä, sanoo psykologi Outi Reinola.

Käytä minuutti empatiaan

Jos potilas kertoo, että häntä pelottaa tai hän saattaa pyörtyä pistettäessä, käyttäydy tilanteessa rauhoittavasti. Käytä pieni hetki siihen, että katsot silmiin, taputat myötätuntoisesti kädelle ja sanot esimerkiksi ”Hyvä, kun kerroit. On ihan ok, että pelottaa. Tämä on kohta ohi.”

Mainos (teksti jatkuu alla)

Muista kehon kieli

Jos hoitaja on kiireinen ja viestittää kehonkielellään, että potilas on ärsyttävä, potilas alkaa pelätä pyörtymistä ja pahaa oloa entistä enemmän. Pelko lisää pyörtymisvalmiutta. Jos pelko on puhuttu auki ja potilaalla on ikään kuin lupa pyörtyä, pelko ja kehon jännitys hellittävät.

Juttele mukavia

Kun hoitaja johdattaa keskustelua mukaviin asioihin, potilas voi keskittyä vastailemiseen. Hänen ei tarvitse pinnistellä pitääkseen keskustelua yllä ja ajatuksia poissa pelottavasta tilanteesta. Kysele, oletko ollut lomalla, mitä harrastat ja miten tulit tänne. Kysele myös vointia ja tilanteen mukaan pyörtymiskokemuksista.

Rauhoita kuin lasta

Aikuinen saattaa toimia pelkotilanteessa samoin kuin lapsi. Hoitajan rauhallisuus, kevyt kosketus ja pelon salliva ilmapiiri toimivat paljon paremmin kuin älyllinen vakuuttelu, ettei ole syytä pelätä.

Hanki tuoksupullo

Miellyttävä aistiärsyke voi olla paras tapa pysäyttää heikotus. Jos työnantaja sallii, hankkikaa huoneisiin suuret värikkäät julisteet sekä tuoksupullot ja stressipallot. Greipintuoksun haisteleminen tuoksupullon suulta tai stressipallon puristeleminen vapaassa kädessä pitää potilaan huomion poissa pistämisestä.

Teksti Emmi Oksanen

Asiantuntijana pelkojen hoitoon suuntautunut psykologi ja työnohjaaja Outi Reinola.

Klassinen korkokengät Kultaa Beige Adeesu Pentu Naisten Nahkakengät Kehrätty Bowknot Jäljitelty wxIEaTECq
AddThis Sharing
LinkedIn Messenger Nahkasaappaat Adeesu Kaulus Naisten Alustan Kiilat Lisätä Sxc02684 Pinkki Turkis Sisällä wwZUa0vq WhatsApp