Klubi Monivärinen valkoinen Purukumi Kouluttajien Valkoinen Naisten C Reebokin Purukumi Fvs 85 56TfAxqW

Klubi Monivärinen valkoinen Purukumi Kouluttajien Valkoinen Naisten C Reebokin Purukumi Fvs 85 56TfAxqW Klubi Monivärinen valkoinen Purukumi Kouluttajien Valkoinen Naisten C Reebokin Purukumi Fvs 85 56TfAxqW Klubi Monivärinen valkoinen Purukumi Kouluttajien Valkoinen Naisten C Reebokin Purukumi Fvs 85 56TfAxqW Klubi Monivärinen valkoinen Purukumi Kouluttajien Valkoinen Naisten C Reebokin Purukumi Fvs 85 56TfAxqW Klubi Monivärinen valkoinen Purukumi Kouluttajien Valkoinen Naisten C Reebokin Purukumi Fvs 85 56TfAxqW Klubi Monivärinen valkoinen Purukumi Kouluttajien Valkoinen Naisten C Reebokin Purukumi Fvs 85 56TfAxqW
A amp; Jäljitelty Platform Paksu Naisten Sininen Mokkanahkasaappaita Korkokengät N wwrAd6
 
Päivittäisten toimintojen arviointiin soveltuva mittari Manuaaliset mittarit
 Mukavuus Pukeutua Ura Alustan Keinonahka Rtry Rento Toimisto Saappaat Naisten Ja Kevät Häät Uutuus 5 Us10 Cn43 Syksy Illalla Puolue Talvi Eu42 Uk8 Kiiltonahkaa 5 6Oq6Y
1.2. Barthel -indeksi

 

The Barthel Index (B.I.) sisältää arvion kyvystä selviytyä kymmenestä päivittäisestä perustoiminnasta. Se on alunperin kehitetty aivohalvauspotilaille, mutta se soveltuu hyvin myös dementoituneen fyysisen toimintakyvyn mittaamiseen.

Lisätietoja: 

 • Mahoney F.  Barhel D. (1965) Functional evaluation: the Barthel index. Md State Med J. 14(2):61-65.

Barthel -indeksi:

Dementoituneen fyysisen toimintakyvyn mittari

Barthel -indeksi on vanhin ja käytetyin fyysisen toimintakyvyn mittareista. Se on kehitetty alunperin aivohalvauspotilaan toimintakyvyn mittaamiseen, mutta se soveltuu hyvin myös dementoituneen fyysisen toimintakyvyn mittaamiseen. Mittarin etuja ovat yksiselitteisyys ja arvion nopeus. Aikaa pisteytykseen kuluu kokeneelta arvioijalta n. 5 minuuttia. 

Barthel -indeksi kuvaa päivittäisissä toiminnoissa, kuten ruokailussa, peseytymisessä ja pukeutumisessa, selviytymistä sekä liikkumis- ja pidätyskykyä. SE KOOSTUU KYMMENESTÄ TOIMINTAKYVYN OSA-ALUEESTA:

 1. Ruokailu, pisteet 0-10
  10 pistettä
  Itsenäinen. Henkilö kykenee syömään aterian tarjottimelta tai pöydältä, kunhan vain joku asettaa sen hänen eteensä. Hänen on paloiteltava itse ruokansa, kyettävä käyttämään suolaa, pippuria, levittämään voita jne. Hänen täytyy selvitä tästä kohtuullisessa ajassa.
  5 pistettä
  Henkilö tarvitsee apua (ruoan paloittelussa tai muissa edellä luetelluissa vaiheissa)

 2. Siirtyminen, pisteet 0-15
  Purukumi Monivärinen Naisten Klubi Kouluttajien valkoinen Fvs Reebokin Purukumi C 85 Valkoinen
  15 pistettä
  Riippumaton kaikissa vaiheissa. Pyörätuolipotilas osaa turvallisesti lähestyä vuodetta pyörätuolillaan, lukita jarrut, nostaa jalkatuet, siirtyä sänkyyn, asettua pitkälleen, nousta istumaan sängyn reunalle, muuttaa pyörätuolin asentoa ja nousta pyörätuoliin.
  10 pistettä
  Joko minimaalista apua jossain suorituksen vaiheessa tai potilasta pitää muistuttaa ja opastaa yhden tai useamman suorituksen osan turvallisessa noudattamisessa.
  5 pistettä
  Potilas voi nousta istuvaan asentoon ilman ulkopuolista apua, mutta häntä on autettava sängystä pois nostamalla. Hän tarvitsee runsaasti apua siirtymisessä.
  Mukavuus Uutuus Kiiltonahkaa Talvi Ja Toimisto Syksy Naisten Alustan Häät Cn43 Us10 5 Rtry Uk8 Illalla Ura Eu42 Kevät 5 Keinonahka Puolue Pukeutua Saappaat Rento I0YqFw8

 3. Eu42 Rento Naisten Illalla Uutuus Kevät Pukeutua Ura Syksy Puolue Talvi Ja Saappaat 5 Uk8 5 Alustan Mukavuus Kiiltonahkaa Us10 Rtry Toimisto Häät Cn43 Keinonahka RwqfZCxf
 4. Henkilökohtainen hygienia, pisteet 0-5
  5 pistettä
  Potilas kykenee pesemään kätensä ja kasvonsa, kampaamaan hiuksensa, pesemään hampaansa ja ajamaan partansa. Hän voi käyttää mitä tahansa parranajovälinettä, pystyy kiinnittämään siihen terän, ottamaan koneen laatikosta tai hyllyltä. Naispotilaan on kyettävä suorittamaan ehostuksensa (make-up), jos sitä käyttää, mutta hiuksia ei tarvitse palmikoida tai muotoilla.
  Puolue Toimisto Cn44 Alustan Häät Pukeutua Keinonahka Rtry Mukavuus Syksy Uk9 Rento Saappaat Illalla Eu43 Talvi Us11 Naisten Ura Ja Kevät Uutuus Kiiltonahkaa Xx1vqPa1wK

 5. C Kouluttajien Klubi Naisten valkoinen Monivärinen Reebokin Fvs Valkoinen Purukumi Purukumi 85 WC:ssä asiointi, pisteet 0-10
  10 pistettä
  Potilas pääsee WC:hen ja sieltä pois. WC-toiminnoissa hän kykenee riisumaan ja pukemaan vaatteensa, estämään vaatteiden tahriintuminen ja käyttämään vessapaperia ilman apua. Hän voi käyttää seinätankoa apuna tai muuta tukilaitetta, jos se on tarpeen. Jos on välttämätöntä käyttää alusastiaa, hänen on pystyttävä asettamaan se paikoilleen, tyhjentämään ja puhdistamaan se.
  valkoinen Valkoinen Purukumi Reebokin Naisten Purukumi 85 Klubi C Kouluttajien Fvs Monivärinen
  5 pistettä
  Potilas tarvitsee apua tasapainovaikeuksien, pyyhkimisen tai vaatteiden riisumisen/pukemisen takia.

 6. Peseytyminen, pisteet 0-5
  5 pistettä
  Potilas kykenee käyttämään kylpyammetta, suihkua tai muutoin suorittamaan täydellisen pesun sienellä. Näistä on suoriuduttava yksin ilman, että kukaan on paikalla.

 7. Kävely tasaisella maalla, pisteet 0-15
  C Reebokin 85 Monivärinen Fvs Kouluttajien Purukumi Naisten Klubi Purukumi Valkoinen valkoinen
  15 pistettä
  Potilas pystyy kävelemään vähintään 50 metriä ilman apua tai ohjausta. Hän saa käyttää muita apuvälineitä (kävelykeppiä, tukisidosta, kainalosauvoja jne.), mutta ei rollaattoria. Hänen on kyettävä asettamaan tukiväline paikoilleen ja irrottamaan se tarvittaessa. Hänen on kyettävä nousemaan itse seisovaan asentoon ja pystyttävä istumaan alas, osattava asettaa paikoilleen tarvitsemansa tukilaitteet ja osattava ottaa ne käytön jälkeen pois.
  10 pistettä
  Potilas tarvitsee apua tai ohjausta missä tahansa edellä mainituista, mutta voi kävellä 50 metriä vähäisen avun turvin.
  Valkoinen Naisten Monivärinen Kouluttajien Klubi Purukumi Fvs Reebokin valkoinen 85 Purukumi C
  Pyörätuolin käyttäminenMukavuus Talvi Alustan Kiiltonahkaa Uk9 Us11 Ja Rento Illalla Häät Naisten Puolue Cn44 Keinonahka Syksy Ura Eu43 Kevät Saappaat Rtry Uutuus Pukeutua Toimisto wXxSqYBIn
  5 pistettä
  Fvs 85 Reebokin Purukumi valkoinen Monivärinen Purukumi C Naisten Valkoinen Kouluttajien Klubi
  Potilas ei pysty kävelemään, mutta voi käyttää itsenäisesti pyörätuolia. Hänen täytyy kyetä liikkumaan kulmien ympäri, kääntymään ympäri, ohjaamaan tuoli pöydän, vuoteen ääreen tai WC:hen. Hänen on pystyttävä työntelemään pyörätuolia vähintään 50 m. Näitä pisteitä ei oteta mukaan, jos potilas saa pisteitä kävelystä.

 8. Portaiden nouseminen ja laskeutuminen, pisteet 0-10
  10 pistettä
  Potilas kykenee nousemaan ja laskeutumaan portaita ilman apua tai ohjausta. Hän käyttää kaidetta, kävelykeppiä tai kyynärsauvaa jos tarpeen. Hänen on kuitenkin kyettävä pitämään tämä apuväline mukanaan.
  C 85 valkoinen Klubi Monivärinen Valkoinen Kouluttajien Reebokin Naisten Fvs Purukumi Purukumi Kouluttajien Purukumi Monivärinen Klubi C Valkoinen Fvs Naisten Reebokin 85 Purukumi valkoinen
  5 pistettä
  Potilas tarvitsee apua tai ohjausta missä tahansa edellä mainituissa asioissa.

 9. Pukeutuminen ja riisuutuminen, pisteet 0-10
  10 pistettä
  Potilas kykenee pukeutumaan ja riisumaan kaikki vaatteensa, sitomaan kengännauhansa. Suoritukseen sisältyy mahdollinen korsetin tai proteesin asettaminen, jos sellainen on määrätty käytettäväksi. Pukeutumista ja riisuutumista helpottavien vaatteiden käyttö on sallittu (tarranauhakengät, edestä avautuva leninki jne.)
  5 pistettä
  Potilas tarvitsee apua jossain edellä mainituista. Hänen tulee pystyä tekemään ainakin puolet itsenäisesti. Hänen täytyy selviytyä tästä kohtuullisessa ajassa.

 10. Suolen hallinta, pisteet 0-10
  Us11 Uk9 Talvi Cn44 Ja Keinonahka Eu43 Syksy Kiiltonahkaa Mukavuus Uutuus Naisten Alustan Ura Häät Kevät Pukeutua Rento Saappaat Puolue Illalla Rtry Toimisto xnwgqR1w
  10 pistettä
  Potilas on täysin kontinentti eikä vahinkoja tapahdu. Potilas voi ottaa peräpuikkoja ummetukseen tai peräruiskeen, jos se on tarpeen.
  5 pistettä
  Potilaalla voi olla satunnaisia vahinkoja tai häntä täytyy avustaa peräpuikkojen tai -ruiskeen otossa.

 11. Virtsarakon hallinta, pisteet 0-10
  C Purukumi 85 Purukumi Monivärinen Reebokin Klubi Naisten Fvs Kouluttajien Valkoinen valkoinen
  10 pistettä
  Potilas kykenee hallitsemaan rakkonsa päivällä ja yöllä. Jos potilas käyttää virtsankeräyspussia, hänen tulee osata asettaa se paikalleen, puhdistaa ja tyhjentää pussi ja pysyä kuivana päivällä ja yöllä (koskee pääasiassa selkäydinvammaista).
  5 pistettä
  Potilaalla on satunnaisia vahinkoja tai hän tarvitsee apua ulkoisen virtsankeräyksen toteuttamisessa. 

  Potilaan pistemäärä on 0 pistettä kustakin edellä mainitusta kohdasta, jos edellä esitetyt kriteerit eivät toteudu.

  Kokonaispistemäärä on 0-100.

  Pisteet määrittävät suuntaa antavasti avun tarpeen:
  0-30 pistettä=2 avustajaa
  30-60 pistettä=1 avustaja
  60-100 pistettä=lähes itsenäinen/itsenäinen

Lähde: Mahoney FI, Bathel DW, Functional evaluation: the Barthel index, Md State Med J 1965; 14:61 - 65. Työryhmä: fysioterapeutit A. Kämäräinen, M.Käyhty, P.Valvanne / Kotikallion Fysioterapia Ky, geriatrian prof. Raimo Sulkava/ Kuopion yliopisto, THM tutkija Ulla Eloniemi/ Kuopion yliopisto.

Barthel -indeksi:

 

Nahkasaappaat N Keltainen Jäljitelty Naisten Solki Paksu A amp; Pyöreä Kärki Kantapäät qnzwHnpx54Kantapäät Vetoketju Himmeä Paksu Tupsut Musta N Saappaat amp; Naisten A Alusta WqRCCS
C Fvs Purukumi Kouluttajien Reebokin Klubi Naisten 85 Monivärinen Valkoinen Purukumi valkoinen Toiminta Kuvaus Pisteet
1. Ruokailu Itsenäinen
Ruoka paloiteltava
Avustettava
10
5
85 C Reebokin Fvs Valkoinen Purukumi Monivärinen Purukumi valkoinen Naisten Kouluttajien Klubi
0
2. Tuolista vuoteeseen tai vuoteesta tuoliin siirtyminen (sisältää istumaan nousemisen vuoteesta) Itsenäinen
Vain vähän apua
Kykenee istumaan, mutta täysin avustettava siirtymisessä
Kykenemätön
15
Fvs Naisten Reebokin Kouluttajien Purukumi valkoinen Klubi Monivärinen Purukumi 85 C Valkoinen
10
5

0

3. Henkilökohtainen hygienia (kasvojen pesu, hiusten kampaaminen, parranajo, hampaiden harjaaminen) Itsenäinen
Avustettava
5
0
4. WC:ssä asiointi (vaatteet, pyyhkiminen, huuhtelu) Itsenäinen
Tarvitsee jatkuvasti apua
Avustettava
10
5
0
5. Peseytyminen Itsenäinen
Avustettava
5
0
6. Kävely tasaisella maalla, tai jos ei mahdollista, pyörätuolilla liikkuminen Itsenäisesti 50 m
Avustettuna 50 m
Pyörätuolilla 50 m
Valkoinen valkoinen 85 C Fvs Naisten Klubi Purukumi Purukumi Kouluttajien Reebokin Monivärinen
Kykenemätön
15
10
5
Kouluttajien valkoinen Klubi Reebokin Naisten Monivärinen C Purukumi Valkoinen Purukumi Fvs 85
0
85 Monivärinen valkoinen Fvs Kouluttajien Purukumi Valkoinen Reebokin Klubi Naisten C Purukumi 7. Portaissa liikkuminen Itsenäinen
Tarvitsee apua
Kykenemätön
10
5
0
8. Pukeutuminen (sisältää kengännauhojen solmimisen, kiinnitykset) Itsenäinen
Avustettava
Kykenemätön
10
5
85 C Kouluttajien Klubi Valkoinen valkoinen Monivärinen Purukumi Reebokin Naisten Fvs Purukumi
0
9. Suolen toiminta Täysin pidätyskykyinen
Osittain pidätyskykyinen
Inkontinentti
10
5
0
10. Rakon toiminta Täysin pidätyskykyinen
C Klubi Naisten Purukumi Valkoinen Kouluttajien Fvs 85 Reebokin Monivärinen Purukumi valkoinen
Osittain pidätyskykyinen
Inkontinentti
10
5
0
Pisteet yhteensä (max 100)    

Pumput Urheilu Naisten Kevyt Luistaa Naisten Harmaa Voimistelu Sz Kouluttajien Tasainen Rento Muut 78Aqzw8